Informatie

Het Bewonersplatform Wouwse Plantage is in 2017 een project gestart om de mobiliteit van de dorpsbewoners te verbeteren. Dit project heeft de naam WP-Mobiel gekregen. Met dit project willen we de volgende doelen realiseren:

Voorlichting

Er zijn al best veel mogelijkheden voor vervoer vanuit Wouwse Plantage. We werken aan een mooie folder om alle mogelijkheden zoals openbaar vervoer, regiotaxi  en speciale mogelijkheden voor ouderen op een rijtje te zetten. De vrijwilligers van het huiskamerproject hebben een speciale cursus gevolgd om hiermee te kunnen helpen. U kunt nu al op donderdagochtend bij de Huiskamer in Dorpshuis De Spil terecht voor vragen over de verschillende mogelijkheden.

WP-Mobiel – Individueel Vervoer

Dorpsbewoners kunnen via WP-Mobiel tegen een vergoeding vervoer regelen met behulp van vrijwillige chauffeurs  uit het dorp. Dit kan zijn voor een afspraak bij een dokter, een bezoek aan een winkel of gewoon een gezellig bezoekje in de buurt. Hiervoor wordt een telefoonnummer bekend gemaakt waar u dan uw afspraak voor een rit of bezoek kunt maken. Deze rit is altijd met begeleiding dus blijft de chauffeur op u wachten om u weer terug naar huis te brengen. Wilt u liever dat de chauffeur later terug komt kunt u dit aangeven De kosten rekent u rechtstreeks af met de Chauffeur.

WP-Bus

Eén van de doelen is ook om via WP-Bus wekelijks een busje te laten rijden naar een vooraf afgesproken bestemming. De deelnemers worden dan opgehaald voor bijvoorbeeld een bezoek aan de weekmarkt of een tuincentrum. We rijden dan ook altijd langs een grote halte van het openbaar vervoer, zodat ook aanvullende bestemmingen mogelijk zijn. De bestemmingen worden door de Coördinator vooraf bekendgemaakt. U kunt hiervoor inschrijven op donderdagochtend bij de vrijwilligers van de huiskamer.

Reacties zijn gesloten.